In de nieuwe gemeente Land van Cuijk wordt oud papier op vaste plekken verzameld, zoals hier in Grave.
Volledig scherm
PREMIUM
In de nieuwe gemeente Land van Cuijk wordt oud papier op vaste plekken verzameld, zoals hier in Grave. © Ed van Alem

Sjouwen met oud papier in nieuwe gemeente Land van Cuijk, het is niet anders

GRAVE - Werd het oud papier in de voormalige gemeente Grave tot eind van het afgelopen jaar altijd huis aan huis opgehaald, nu moeten inwoners zelf aan de bak. Ze moeten het papier in containers dumpen die op verschillende vaste plekken staan. 

18 reacties

 • Jan Willems

  4 maanden geleden
  Maurits Stoetzer: Helemaal mee eens. Hier ook zo iets: voor elektro-afval, voortaan 10-tallen km' s maken? Dacht het niet. Triest voor die zeldzame metalen die er in zitten. Maar het zal voortaan bij het grof vuil belanden? Ach, overheid? Als die iets goed doet, is het per ongeluk! Wet van Rutte: elke verandering is een verslechtering!
 • Jan Beul

  4 maanden geleden
  Van Berben heeft geen idee waar hij over spreekt. Grave is financieel kerngezond, heeft 2,5 miljoen over maar juist linkse pro-LvC partijen hebben actief fake-informatie verspreid..dat heeft mensen onnodig bang gemaakt. Nu zie je de ellende van die volstrekt onnodige herindeling: bezuinigingen, service door gemeente duikelt, veel kleinere gemeenten worden totaal onbelangrijk en sterven langzaam uit. Dat zijn wel feiten.
 • BART Robben

  4 maanden geleden
  Ik snap helemaal niets van alle commotie. Zolang als ik me kan herinneren brengen we in Haps (ook toen het nog gemeente Haps was zelfs) het papier elke week naar de container. Het heeft werkelijk nog nooit tot problemen geleid....
 • A.M. Berben

  4 maanden geleden
  Met Eric van den Bo ben ik van mening dat de gemeente Grave al jaren lang boven zijn eigen stand heeft geleefd met als gevolg dat diezelfde gemeente inmiddels ook al in financieel behoorlijk zwaar weer was terecht gekomen, waarvoor om hulp gevraagd werd bij provincie en rijk. Uiteindelijk mogen dus inwoners van Nederland deze rekeningen gaan betalen die door Grave werden veroorzaakt en die nog lang niet betaald zijn allemaal (claim curator scheepswerf bijvoorbeeld). Dus zeg ik: Grave, dimmen!
 • A Michiels

  5 maanden geleden
  Hoezo duur. De chauffeur krijgt gewoon per uur betaald, en de volle kraakwagens kunnen ze gewoon tot de volgende dag laten staan. Scheelt weer een weegmeester.