Volledig scherm
Martien Bos (derde van rechts) van het Smaakcentrum Land van Cuijk neemt de cheque in ontvangst. © Patrick Bongartz Fotografie

Smaakcentrum Land van Cuijk krijgt opbrengst van boek Goei Gerei: 5.000 euro

CUIJK - De bedenker van het kookboek Goei Gerei heeft vrijdagmiddag een bedrag van 5.000 euro geschonken aan het Smaakcentrum Land van Cuijk. Martien Bos van het centrum nam de cheque in ontvangst. Het bedrag is de winst die Hermens van het boek dat inmiddels is uitverkocht.

Leerlingen van basisscholen krijgen bij het Smaakcentrum in Cuijk, Boxmeer en Mill (Langenboom) les over de oorsprong van het eten op hun bord.

Het boek kende een oplage van 12.500 stuks. Doordat supermarkten uit de regio bijdroegen aan het boek kon het tegen een lage prijs worden aangeboden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersruzie in Beers eindigde in scheldpartij tegen 
behulpzame agent

    Verkeersru­zie in Beers eindigde in scheldpar­tij tegen behulpzame agent

    DEN BOSCH/ LINDEN - Een 19-jarige man uit Linden zei ‘kutzwarte’ en ‘klotebuitenlander’ tegen een agent die hem op 19 augustus 2018 naar het ziekenhuis wilde brengen. De man was tijdens een verkeersruzie eerder die avond zo hard geslagen, dat hij onder meer zijn neus brak en korte tijd bewusteloos raakte. De politierechter in Den Bosch legde de man voor ‘openlijk geweld’ in Beers en een belediging met ‘discriminatoire aspecten’ een werkstraf op van 80 uur.

Maasland