Drukte op de Maaslijn, hier op station Cuijk.
Volledig scherm
Drukte op de Maaslijn, hier op station Cuijk. © Ed van Alem

‘Spooktrein’ zorgt voor overlast op Maaslijn

CUIJK - Eén trein bezorgt Arriva de laatste dagen op de Maaslijn veel narigheid in de ochtendspits. De trein die dinsdag bij Cuijk op weg naar Nijmegen kapot ging, had woensdag tussen Cuijk en Boxmeer weer panne. 

Arriva spreekt van ‘toeval'. ,,Woensdag is de gerepareerde trein weer ingezet. Helaas ging die weer defect. Het waren twee afzonderlijke, kleine defecten die niet eerder zijn opgetreden’’, aldus een woordvoerster. ,,Het defect woensdag heeft een monteur ter plaatse kunnen verhelpen.’’ Arriva gaat niet in op wat er precies stuk ging.

Uren oponthoud

De vervoerder zegt de treinuitval ‘meer dan vervelend’ te vinden. Dinsdag duurde het oponthoud voor reizigers zelfs uren.

Reizigers uit de gestrande trein moesten overstappen in een vervangende trein en kwamen pas drie uur na vertrek in Cuijk aan op het station in Nijmegen. Voor andere reizigers werden bussen ingezet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het is nog even wennen aan Cuijks interactief vragenuurtje met burgemeester Hillenaar

    Het is nog even wennen aan Cuijks interac­tief vragenuur­tje met burgemees­ter Hillenaar

    CUIJK - ,,Raar, om in zo'n lege zaal wat te gaan zeggen. Het voelt als een pastoor die in een lege kerk probeert zijn zondagsdienst in ere te houden.” Met die woorden begon burgemeester Wim Hillenaar maandagavond een interactieve bijeenkomst in de raadszaal van Cuijk. Een bijeenkomst ook waarin raadsleden en inwoners van Cuijk via sms vragen konden stellen. Welgeteld drie vragen kreeg de burgemeester te beantwoorden.

Maasland