De tractoren kunnen door de stalen poorten niet meer over de brug van de A-73.
Volledig scherm
PREMIUM
De tractoren kunnen door de stalen poorten niet meer over de brug van de A-73. © Ed van Alem

Stalen poorten moeten onverbeterlijke boeren tussen Cuijk en Heumen weren

CUIJK/HEUMEN - Betonblokken en een greppel. Ze bleken niet voldoende om boeren ervan te weerhouden om met hun tractoren over het fietspad van de brug over de Maas tussen Cuijk en Heumen te rijden. Daarom zijn er nu stalen poorten geplaatst. Zo laag dat een passerende fietser bij wijze van spreken bijna moet bukken. 

6 reacties

 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Daarna kunnen de poortjes mooi geplaatst worden langs de Weurtseweg in Nijmegen. Ter bescherming van het viaduct, die wel 10 keer is aangereden door chauffeurs, die hun rijbewijs niet waardig zijn.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Een logisch gevolg van dat ambtenaren en planologen geen mensenkennis hebben. Mensen zullen ALTIJD de kortst mogelijke route zoeken van A naar B. En hoe onlogischer planologen de (om)wegen maken, hoe meer shortcuts en olifantenpaadjes zullen ontstaan.
 • G.B.A.W. Keijzers

  1 jaar geleden
  Weggegooid geld, want wie betaalt nu deze poortjes? De enige oplossing zou zijn geweest om een aantal overtreders een flinke boete (€ 2000,00 of meer) te geven en dat zou andere boeren misschien op andere gedachten brengen. Dit zijn weer van die oplossingen dat bepaalde misdragingen door de belastingbetaler weer opgehoest moeten worden. De overtreder moet toch betalen! Of zie ik dit verkeerd?
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  @ Bakker: Er werd vorig jaar een pont ingehuurd bij Grave speciaal voor de boeren maar die maakten daar toen geen gebruik van ofschoon dat toen tonnen heeft gekost, dus is het logisch dat dergelijke voorzieningen niet opnieuw gaan worden getroffen en betaald. Bovendien vindt een aantal boeren dat ze zich toch niet aan de regels hoeven te houden zoals in dit artikel maar opnieuw blijkt. De enige die hier dwars liggen zijn mijns inziens dus deze boeren zelf en verder niemand!
 • Freek Helsper

  1 jaar geleden
  @Bakker En met de pont.