Volledig scherm
Fietsbrug Cuijk-Mook © Quist Wintermans Architecten

Start bouw fietsbrug over de Maas tussen Cuijk en Mook over drie weken

CUIJK/MOOK - Over drie weken, op dinsdag 25 juni, zal worden gestart met de bouw van de fietsbrug tussen Cuijk en Mook. Leerlingen van groep zes van basisschool ’t Startblok geven dan het startsein.

De fietsbrug maakt onderdeel uit van het MaasWaalpad, een snelle fietsroute die van Cuijk via de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen tot in Nijmegen loopt. 

Naar verwachting kunnen de eerste fietsers  in het najaar van 2020 van de brug gebruik maken.

Starthandeling

De schoolkinderen zullen samen met burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk een bouwbord onthullen. Daarna wordt de symbolische starthandeling verricht door het verplaatsen van zand. Het verplaatste zand moet uitgroeien tot een landhoofd vanwaar de aanbrug zal gaan lopen richting de hoofdoverspanning.

Staal

De brugdelen boven het water worden in staal uitgevoerd, de delen boven de uiterwaarden worden van beton gemaakt. De brug krijgt een voetpad en een fietspad en is nadrukkelijk niet bedoeld en ook niet ontworpen voor  autoverkeer. Wel kunnen kleine dienst-, nood- en hulpverleningsvoertuigen over de brug rijden.

De realisatie van de brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar.

Winst

De rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route via de A73. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland