Volledig scherm
PREMIUM
Bouw van stenen huizen in de Cuijkse groeiwijk Heeswijkse Kampen. © Ed van Alem

Stikstofcrisis: ook Cuijk onderzoekt huizen bouwen met hout

CUIJK - Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis gaan onderzoeken in hoeverre woningen bouwen met speciaal hout uitkomst kan bieden in de stikstofcrisis.

In navolging van Boxmeer en Sint Anthonis eind vorige week, stuurde maandagavond ook de gemeenteraad van Cuijk de wethouder op pad zich te gaan verdiepen in deze duurzamere manier van huizenbouw. 

Motie

Ook in Cuijk vond een motie van het CDA over 'bouwen met hout’ royaal steun. Alleen de VVD stemde niet mee in tijdens de begrotingsbehandeling maandag.  

De drie gemeenten zijn verwikkeld in een herindelingsproces. Per 1 januari 2022 gaan Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 

CDA-raadslid Ans van Zeeland was na afloop van de raadsvergadering opgelucht dat ook Cuijk hier werk van wil gaan maken. ,,Zou toch jammer zijn geweest in de aanloop naar een nieuw te vormen gemeente als Cuijk hier niet aan had meegedaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland