Volledig scherm
PREMIUM
De politie zoekt nog naar de dader van de beroving op de Kerkstraat, nabij het Tuigleerstraatje in Cuijk. © SK-Media

Tasjesdief meldt zich, gebak voor de bouwvakker die hem achtervolgde

UPDATECUIJK - Hij ziet zichzelf niet als held. Toch zorgde een bouwvakker ervoor dat een bejaarde man, slachtoffer van een tasjesroof gisteren rond het middaguur op de Kerkstraat in Cuijk,  zijn tas met persoonlijke bezittingen terug heeft. De dief meldde zichzelf berouwvol bij het politiebureau.

De 38-jarige bouwvakker, die niet met zijn naam in de krant wil, hoorde plots geschreeuw en een vrouw die om hulp riep. Hij twijfelde geen moment en kwam in actie. ,,Ik zag niet wat er even verderop gebeurd was. Maar ik zag al snel een oudere man, ik schat een jaar of zeventig, op de rug op de grond liggen. Ik vroeg nog aan hem of alles oké is. Hij riep: 'Mijn tas, mijn tas'. Ik zag toen in mijn ooghoek iemand hard wegrennen richting de kerk. Ik pakte de achtergebleven fiets van de overvaller en ging achter hem aan. Ik schreeuwde nog naar omstanders om te helpen de man tegen te houden.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland