Volledig scherm
De negen puppy’s die in een weiland gedumpt werden in Sint Agatha in de dierenopvang HoKaZo. © Theo Peeters

Telefoon roodgloeiend voor gedumpte puppies

SINT AGATHA - De hele dag gaat de telefoon bij Saskia Mundi en Rachel Zandvliet van de Dierenambulance Land van Cuijk. Sinds ze dinsdagavond negen puppies vonden in de weilanden bij Sint Agatha worden ze bedolven onder hartverwarmende reacties van mensen die wel een van de puppies op willen nemen.

,,Maar de puppies worden niet zomaar bij mensen geplaatst die graag een hondje willen”, zegt Mundi. ,,Er wordt zoveel gebeld dat we ons werk niet goed meer kunnen doen. Ik heb echt iemand aan de telefoon af moeten kappen die maar bleef vertellen, terwijl wij bij een andere melding waren.”

Mundi snapt wel dat er veel wordt gereageerd op de vondst van de negen jonge hondjes. ,,Het is natuurlijk ook een grof schandaal dat deze zielige dieren ergens in een weiland zijn gedumpt.”

Fokker in de buurt van Oss

Quote

Het is natuurlijk een grof schandaal dat deze hondjes zijn gedumpt

Saskia Mundi, Dierenambulance Land van Cuijk

Volgens Mundi is de vondst van de hondjes inmiddels gelinkt aan een fokker in de buurt van Oss. ,,Diverse instanties, waaronder de politie zijn er mee bezig.”

Mundi zegt dat de puppies goed verzorgd worden. Ze zijn vanuit dierenopvang HoKaZo in Uden inmiddels ondergebracht bij diverse pleeggezinnen. HoKaZo heeft aan aantal vaste adressen. Dit zijn geen hondjes die je zomaar in een willekeurig gezinnetje zet. Ze zijn niet aan mensen gewend. Dat zagen we al toen we ze ophaalden. Jonge hondjes komen normaal gesproken kwispelend op je af. Deze waren heel angstig. Ze zullen eerst gesocialiseerd moeten worden voor ze naar een nieuw baasje kunnen.”

Volgens Mundi speelt daar ook bij dat het een hondenras is met een zeer ‘eigen karakter’.

Maasland