Volledig scherm
Politie-inzet op het staion in Cuijk © Ed van Alem

Twee mannen aangehouden voor oproep tot project X-feest in Katwijk

KATWIJK - De politie heeft twee mannen aangehouden die jeugd zouden hebben aangespoord voor een project X-feest in Katwijk vrijdagavond. Een 20-jarige man uit Someren werd in zijn woonplaats aangehouden, een man (19) uit Bergambacht werd in Rotterdam opgepakt. Ze worden verdacht van opruiing en zitten nog vast.

De politie is deze avond massaal aanwezig in Katwijk om feestvierders die naar Katwijk zouden kunnen komen te onderscheppen. Alle toegangswegen tot Cuijk en Katwijk zijn afgezet voor politiecontrole, in het centrum van Cuijk is ME, politie te paard en een hondenbrigade aanwezig. De politie heeft bovendien op enkele plekken controleposten en burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk heeft een noodverordening afgekondigd waardoor de politie mag fouilleren. De politie vraagt bovendien aan iedereen zich te legitimeren.

Naast de aanhouding van de twee verdachten van opruiing is ook met een twintigtal jongeren door heel het land gesproken. Zij zouden een aandeel hebben gehad in het aansporen van jeugd om naar Katwijk te komen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het evenement voor het project X-feest werd aangemaakt op Facebook nadat een 15-jarig meisje uit Katwijk haar vrienden via Snapchat had uitgenodigd voor een feestje. Waarschijnlijk heeft een van die vrienden de post vervolgens gedeeld met de oproep om allemaal naar Katwijk te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland