Volledig scherm
Nutricia en gemeente Cuijk (wethouder Jilisen, rechts) toosten in juni op de nieuwe fabriek in Haps. foto DG

Tweede grote zuivelfabriek gaat aan neus van Haps voorbij

CUIJK/HAPS - De 'grote vis' waarop de gemeente Cuijk dit jaar lang aasde voor het nog vrijwel lege bedrijventerrein Laarakker langs de A73 bij Haps, is aan haar neus voorbijgegaan. Voor de zomer was Cuijk, met twee andere potentiële vestigingslocaties in Noordwest-Europa, nog in de race om een volgende grote Europese zuivelfabriek binnen de poorten te halen.

Nu al bouwt Nutricia op regionaal bedrijventerrein Laarakker een nieuwe 240 miljoen euro kostende melkpoederfabriek voor Danone. De bouw is begin dit jaar gestart en moet over een jaar, eind 2017, gebruiksklaar zijn.

8 Hectare
De nieuwe grote internationale zuivelfabriek had in Haps goed moeten zijn voor ruim 8 hectare. Een flink deel van het 66 hectare tellende bedrijventerrein. Nutricia bouwt op een vergelijkbare lap grond (8,4 hectare).

Nutricia
Maar zover komt het dus niet. Daarmee blijft Nutricia de grote speler op het bedrijventerrein langs de snelweg. Met de nieuwbouw van Nutricia rollen er vanuit Haps jaarlijks ongeveer 170 miljoen pakken babyvoeding van de band. Waar Nutricia nu zit, in het centrum van Cuijk aan de Grotestraat, is dat de helft. Daarnaast heeft Danone bij de gemeente Cuijk nog een optie liggen om nog eens 7,6 hectare grond in Haps vol te bouwen.

Lees meer hierover in De Gelderlander van dinsdag 29 november, of via onze e-paper.

Maasland