Volledig scherm
Foto ter illustratie © Guus Schoonewille

Unicef-Loop heeft na 35 jaar de laatste stap gezet in Land van Cuijk

CUIJK - Het vrijwilligerscomité Unicef Land van Cuijk en Maasduinen stopt met de Unicef-Loop. Vanwege het gebrek aan vrijwilligers en dalende leerlingaantallen is de tocht vorig jaar voor de laatste keer gelopen.

De Unicef-Loop vierde vorig jaar haar 35e jubileum in Afferden. ,,Het was een mooi moment om hiermee af te sluiten’’, zegt organisator Willeke Sloessen. 

De loop voor basisschoolkinderen van groep 6,7,8 uit de buurt werd jaarlijks in een andere plaats georganiseerd. Tijdens deze tochten liepen de kinderen zes kilometer en moesten ze tussendoor verschillende vragen beantwoorden. ,,Het is dan altijd zo leuk om de vrolijke reactie van de kinderen te zien.’’

Vielen dingen samen

Het aantal deelnemende scholen liep al een tijdje terug. ,,Dit komt omdat scholen afhaken of fuseren’’. Doordat het aantal kinderen ook afneemt, zorgt dit ervoor dat minder familieleden meehelpen als vrijwilliger. ,,Er viel dus een aantal dingen samen, waardoor we tot dit besluit zijn gekomen.’’

Het vrijwilligerscomité gaat nog wel door met de andere activiteiten, zoals de collecte aan het eind van het jaar. Sloessen hoopt dat de scholen op eigen initiatief de loop voortzetten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland