Volledig scherm
PREMIUM
Een promotiebord voor Waterpark Dommelsvoort tussen Beers en Linden. © Ed van Alem

Vakantiepark komt er maar niet, boos Cuijk krijgt miljoenen

VideoCUIJK/ ARNHEM - Bouwbedrijf Van Boekel moet de gemeente Cuijk snel ruim 6,3 miljoen euro betalen. De projectontwikkelaar moet binnen vier weken voor dat bedrag, inclusief rente, grond van de gemeente Cuijk afnemen in het gebied Dommelsvoort, waar een vakantiepark van de grond moet komen. 

Tot dit vonnis is de rechtbank van Arnhem woensdag gekomen. Volgens de rechters komt de projectontwikkelaar afspraken in de met de gemeente Cuijk gesloten samenwerkingsovereenkomst niet na. 

Beachclub
De gemeente Cuijk heeft Van Boekel dit voorjaar voor de rechter gesleept om de aannemer uit het dorp Zeeland te dwingen alsnog snel te gaan bouwen aan het recreatiepark. Op de tekentafel is Dommelsvoort goed voor bijna vierhonderd vakantiehuizen met privéstrandjes, een jachthaven en horecavoorzieningen, waaronder een beachclub en restaurants aan de Kraaijenbergse Plassen bij Beers. 

Cuijk vindt dat Van Boekel al lang met bouwen van Waterpark Dommelsvoort had kunnen beginnen. Er ligt, aldus Cuijk, al sinds 2006 een samenwerkingsovereenkomst met de ontwikkelaar en sinds 2012 een aangepast en goedgekeurd bestemmingsplan voor het te ontwikkelen gebied. 

Wethouder Maarten Jilisen, verantwoordelijk voor toerisme en recreatie in de gemeente Cuijk, zei eerder op deze site al dat de rechtsgang gezien moet worden als ‘een zakelijk geschil in tempo’. Cuijk wil nog steeds graag dat er in het plassengebied bij Beers een vakantiepark komt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Krijgt een Cuijkse ontuchtpleger opnieuw dwangverpleging? Rechtbank stelt beslissing uit

    Krijgt een Cuijkse ontuchtple­ger opnieuw dwangver­ple­ging? Rechtbank stelt beslissing uit

    DEN BOSCH / CUIJK - De rechtbank in Den Bosch schuift een beslissing over het ‘hervatten’ van de dwangverpleging van een 53-jarige Cuijkse tbs-patiënt voor zich uit, tot er meer duidelijkheid is over alternatieve behandelingen buiten de tbs-kliniek. De Cuijkenaar is veroordeeld voor ontucht met een kind en ‘schennis van de eerbaarheid’ in 1997. Hij kreeg in dat kader de tbs-maatregel opgelegd.

Maasland