Volledig scherm
Nieuwbouw kantoor Dichterbij aan de Stiemensweg in Gennep. © Theo Peeters/DG

Veel banen weg bij zorginstelling Dichterbij

CUIJK - Bij de dagbesteding van Dichterbij, waar zorg verleend wordt aan mensen met een verstandelijke beperking, vervallen tientallen banen. De organisatie verwacht dat zo'n tien tot vijftien procent van al het werk gaat verdwijnen. Dat heeft Dichterbij in een interne mail aan de circa 900 medewerkers laten weten. Volgens een medewerkster zouden er zelfs 210 banen op de tocht staan.

Mensen zullen waar mogelijk worden herplaatst, maar de organisatie sluit gedwongen ontslagen niet uit. Het werkgebied van Dichterbij omvat Noordoost-Brabant, Noord-Limburg en Zuidoost-Gelderland.

Overplaatsing
De komende weken worden spannend voor de medewerkers: in de week van 20 juni krijgen zij die hun werk verliezen, dat van hun leidinggevende te horen. Daarna wordt bekeken of herplaatsing binnen Dichterbij mogelijk is. Teams in de dagbesteding zullen verdwijnen of van samenstelling veranderen. Medewerkers die bij de dagbesteding weg moeten, hebben wel kans om aan de slag te gaan in de huizen van Dichterbij.

Onbegrip
De reorganisatie valt de medewerkers rauw op het dak. Zo stelt een begeleidster die werkt in De Kunstfabriek in Oss dat niemand de reorganisatie had aan zien komen: „Zelfs onze manager wist van niets. Die stond ook raar te kijken. Het is niet te begrijpen.”

Lees het complete verhaal over Dichterbij in De Gelderlander van vrijdag 10 juni, editie Maasland, of bekijk de e-paper.

Maasland