De milieustraat in Haps afgelopen weekeinde.
Volledig scherm
De milieustraat in Haps afgelopen weekeinde. © Ed van Alem

Veiligheid in gevaar in milieustraat Haps door coronadrukte: ‘Kom alleen als ’t echt noodzakelijk is’

HAPS - Het is de laatste dagen druk bij de milieustraat in Haps. Te druk. De samenwerkende gemeenten in het land van Cuijk en Boekel roepen op om alleen oude spullen weg te brengen als dat noodzakelijk is.

‘Het is zo druk bij de milieustraten, dat de veiligheid voor u en onze medewerkers niet gegarandeerd kan worden’, staat in de oproep. De oproep geldt niet alleen voor de grote milieustraat in Haps, maar ook voor de diverse mini-milieustraten in de regio.

‘Daarom doen we een dringend beroep op u. Kom alleen als het echt noodzakelijk is. Houd afstand. Kom niet naar de milieustraten met (milde) klachten.’

Bewaren

Het is volgens de milieustraat beter om oude spullen even te bewaren.  ‘Bewaar oude spullen thuis en breng het over een paar weken. Door het coronavirus brengen we nu veel tijd thuis door. Mensen maken van deze gelegenheid gebruik om de boel thuis eens flink op te ruimen.’

‘De spullen worden meteen naar de milieustraat gebracht. Dit zorgt voor een grote drukte en lange files bij de milieustraten. Het risico op verspreiding van het coronavirus wordt daardoor vergroot', is de uitleg.

Kleine groepen

‘Om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen, laten onze medewerkers van de milieustraten steeds kleine groepen mensen toe op de milieustraten. De wachttijden zullen daardoor langer worden. Wij vragen uw begrip hiervoor.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het is nog even wennen aan Cuijks interactief vragenuurtje met burgemeester Hillenaar

    Het is nog even wennen aan Cuijks interac­tief vragenuur­tje met burgemees­ter Hillenaar

    CUIJK - ,,Raar, om in zo'n lege zaal wat te gaan zeggen. Het voelt als een pastoor die in een lege kerk probeert zijn zondagsdienst in ere te houden.” Met die woorden begon burgemeester Wim Hillenaar maandagavond een interactieve bijeenkomst in de raadszaal van Cuijk. Een bijeenkomst ook waarin raadsleden en inwoners van Cuijk via sms vragen konden stellen. Welgeteld drie vragen kreeg de burgemeester te beantwoorden.

Maasland