Volledig scherm
Bedrijvenpark Laarakker langs de A73 bij Haps. © Ed van Alem

Venrays bedrijf wil op Laarakker in Haps verder groeien

HAPS - Nuvita, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen, bouwt komend najaar een vestiging op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 in Haps.  

Directeur Henk van Dreumel, de Cuijkse wethouder Maarten Jilisen en Olaf de Croon, directeur bedrijvenpark Laarakker, zetten woensdag hun handtekeningen onder de contracten voor de komst van de Venrayse onderneming. 

Nutricia

Nuvita kan op de huidige bedrijfslocatie in Venray niet meer verder groeien. Op Laarakker, waar Nutricia pal aan de snelweg zijn nieuwste melkfabriek bouwt, is volop ruimte. Veel bedrijfsgrond ligt nog braak. Inmiddels is 21,8 hectare uitgegeven van in totaal 66. Nuvita heeft een perceel gekocht van 1,9 hectare op Laarakker Noord. Vooralsnog heeft het Limburgse bedrijf genoeg aan 1,3 hectare. 

Nuvita, twintig jaar geleden als familiebedrijf opgezet, begint in Haps met zo'n veertig man aan personeel. Dat groeit, aldus het bedrijf, waarschijnlijk uit naar honderd medewerkers. Behalve eigen land als afzetmarkt, exporteert het bedrijf producten naar landen als Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Finland en Oostenrijk. 

Wethouder Maarten Jilisen laat weten trots te zijn dat 'dit ambitieuze bedrijf zijn groeiplannen in onze gemeente gaat realiseren'. 'Groei van werkgelegenheid is van groot belang voor onze gemeente', aldus Jilisen. 

Nijmegen

Directeur Van Dreumel is blij met Haps als nieuwe vestigingsplaats. Omdat veel kennis over de markt waarin Nuvita actief is, in de regio Nijmegen zit. Ook menig werknemer van het Venrayse bedrijf woont in die regio. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland