Volledig scherm
Leerlingen van het Merletcollege onderzoeken hoe veilig de route van en naar de nieuwe school straks is. © Ed van Alem

Verkeersveiligheid bij nieuw
Merlet onder de loep

CUIJK - Leerlingen van het Merletcollege in Cuijk onderzoeken zelf hoe het is gesteld met de verkeersveiligheid rondom de Katwijkseweg. De school betrekt na de herfstvakantie een gloednieuwe school aan deze weg.  

,,Tot nu toe zijn er een paar plekken die eruit springen’’, zegt docent Jan van Kessel. ,,Zo is de bij de Maasboulevard een nieuwe voorrangsweg aangelegd zonder haaientanden, terwijl deze wel kruist met andere wegen. Voor veel leerlingen is dit verwarrend en kan dit mogelijk tot gevaarlijke situaties leiden.’’

Enquête

Vijftig leerlingen, die het vak Onderzoek & Ontwerpen volgen, zijn nu al meer dan een maand vijf uur in de week aan de slag met de verkeersveiligheid. Zo zijn ze onder meer bezig de meest gebruikte fietsroutes te onderzoeken. Daarnaast houden ze een enquête op school waarmee ze uitzoeken hoeveel scholieren en docenten met de fiets, lopend of op een andere manier naar school gaan.

,,De voorlopige conclusie over veel fietspaden is dat ze duidelijker moeten’’, zegt Van Kessel. ,,Vlakbij de Katwijkseweg zijn enkele fietspaden nog niet klaar, daarnaast zijn fietspaden soms in een andere kleur geschilderd dan het gebruikelijke rood, of missen ze haaientanden.’’

Het project loopt nog tot 26 juni. Daarna worden de conclusies aan de Wijkraad Cuijk-Centrum, de opdrachtgever voor het onderzoek, en de gemeente Cuijk gepresenteerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland