Volledig scherm
Mike van Diemen was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar lijsttrekker voor GroenLinks. © Ed van Alem

‘Verplaatsbare bomen op braakliggende terreinen Cuijk’

CUIJK - GroenLinks-raadslid Mike van Diemen wil dat de gemeente Cuijk in gesprek gaat met projectontwikkelaars, grondeigenaren, dorps- en wijkraden en buurtbewoners over braakliggende locaties in Cuijk.

Tal van terreinen liggen, tot afgrijzen van velen, te wachten op herontwikkeling die om uiteenlopende redenen uitblijft. Van Diemen pleit voor een tijdelijke invulling met bijvoorbeeld verplaatsbare bomen, parkmeubilair en speeltoestellen. 

Roulatiepark

Zo’n ‘roulatiepark’ moet een, aldus Van Diemen, rommelig straatbeeld tegengaan. Voor zijn idee om iets te doen tegen ‘de lege gaten’ in Cuijk kreeg hij deze week in de gemeenteraad de handen van de meeste raadsleden op elkaar.

Van Diemen had graag gezien dat hier ook wat geld voor vrijgemaakt zou worden. Maar dat is er niet, omdat de gemeente Cuijk kampt met een tekort op de begroting van vier ton, oplopend tot ruim een miljoen de komende jaren, als er geen actie wordt ondernomen.

Homburgterrein

Locaties die Van Diemen zelf op het oog heeft zijn het al jaren braakliggende oude fabrieksterrein van Homburg achter het station, eigendom van de gemeente. En het voormalige Jan Linders-terrein aan de Molenstraat, dat een projectontwikkelaar dit jaar gekocht heeft met het oog op woningbouw.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Krijgt een Cuijkse ontuchtpleger opnieuw dwangverpleging? Rechtbank stelt beslissing uit

    Krijgt een Cuijkse ontuchtple­ger opnieuw dwangver­ple­ging? Rechtbank stelt beslissing uit

    DEN BOSCH / CUIJK - De rechtbank in Den Bosch schuift een beslissing over het ‘hervatten’ van de dwangverpleging van een 53-jarige Cuijkse tbs-patiënt voor zich uit, tot er meer duidelijkheid is over alternatieve behandelingen buiten de tbs-kliniek. De Cuijkenaar is veroordeeld voor ontucht met een kind en ‘schennis van de eerbaarheid’ in 1997. Hij kreeg in dat kader de tbs-maatregel opgelegd.

Maasland