Volledig scherm
Op de Kraaijenbergse Plassen dreef dieselolie die voor een penetrante lucht zorgde. © SK-Media

Vervuiling Kraaijenbergse Plassen nagenoeg verdwenen

CUIJK - De olievervuiling in de  Kraaijenbergse Plassen is zo goed als verdwenen. Het negatieve advies om in de plas te recreëren, dat de gemeente Cuijk had ingesteld, is daarom ingetrokken. 

De vervuiling met dieselolie werd op zaterdag 18 augustus geconstateerd. Rijkswaterstaat heeft de vervuiling bestreden met behulp van zogenaamde ‘olie booms’; drijvende, absorberende rollen op het water is de verdere verspreiding van de olie tegengegaan.

Volgens de gemeente Cuijk is op dit moment nagenoeg alle dieselolie verwijderd. Ook is een deel van de olie op natuurlijke wijze verdwenen (oplossing en verdamping). Alleen aan de zijde van theehuis De Zoete Geest is aan de oever nog een lichte verontreiniging merkbaar. Ook die zal snel verdwenen zijn, zo verwacht de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland