Kinderen van de Dr. Jan de Quay-school in Beers dansen vrolijk mee op de eerste Koningsdag, in 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van de Dr. Jan de Quay-school in Beers dansen vrolijk mee op de eerste Koningsdag, in 2014. © Ed van Alem

Vianen of Beers moet straks verder zonder eigen basisschool: ‘We willen één mooie, nieuwe school’

BEERS/VIANEN - Vianen of Beers wordt het volgende dorp in de regio dat zeer waarschijnlijk zonder eigen basisschool verder moet. 

5 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  Ben het met u eens - als we zorgen dat er in Beers en Vianen een stel nieuwe woningen worden gebouwd dan krijg je jonge gezinnen met meer kinderen.
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  MJS een prima oplossing waar ook Flabus voorstander van is.Een nieuwe school langs de Blauwe Steenweg - de naam van deze school ligt voor de hand:Basisschool 'De Blauwe Steen'
 • MJS

  2 maanden geleden
  Zou de nieuwe basisschool niet tussen beide dorpen kunnen komen? In de natuur, bijv. bij de sportvelden? Daar is het veiliger brengen en ophalen voor zowel kinderen als ouders; ook is de naschoolse opvang sportiever te maken en wordt het verlies van een eigen dorpsschool eerlijk gedeeld. Ik ben benieuwd!
 • flabus

  2 maanden geleden
  Ik als ex conciërge van bs da Akkerwinde kan u vertellen dat deze gebouwd is in 1928 en tientallen keren verbouwd is. De school in Bekers is tientallen jaren jonger maar ook tig keer aangepast. Dus ik zou zeggen ergens op de grens tussen Vianen en Beers. Beide dorpen wat toegeven lijkt mij een prima oplossing. Ruimte genoeg daar.
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  Beers daar gaan meer kinderen naar school (94 tegen 74 in Vianen).Van Vianen naar Beers is 3 kilometer.Met een schoolbus kunnen we de jonge kinderen van Vianen naar Beers brengen.De oudere leerlingen kunnen met de fiets.
 1. Celstraf dreigt voor smokkel van 43 kilo hash in Cuijk: ‘Ze hebben me gewoon voor de gek gehouden’

  Celstraf dreigt voor smokkel van 43 kilo hash in Cuijk: ‘Ze hebben me gewoon voor de gek gehouden’

  DEN BOSCH/CUIJK - ,,Ze hebben me gewoon gebruikt.” Een 45-jarige Venlonaar vertelde dinsdagmiddag tegen de Bossche rechtbank dat hij niet wist dat hij heroïne smokkelde. Tot politiemensen op 16 oktober 2020 in Cuijk 43 kilo harddrugs in een verborgen ruimte van zijn Skoda Superb aantroffen, ging hij ervan uit dat hij slechts hasj vervoerde. Hem hangt nu een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Maasland