Videoclip carnavalskraker over ‘kutkeeper’ Achilles’29 opgenomen in Beers

VideoBEERS - Niet De Heikant, de uitvalsbasis van Achilles’29, maar het voetbalveld van vierdeklasser HBV in Beers diende woensdag als opnamelocatie voor de videoclip van Kutkeeper, het carnavalslied van Eric Meijers en de Nijmeegse band De Sjonnies.

Volledig scherm
De Sjonnies en Eric Meijers te midden van enkele figuranten tijdens de opnames van de carnavalskraker Kutkeeper. © Eigen foto
Quote

Een ludieke afsluiter van een roerige periode. Ik ga zelf echt niet optreden

Eric Meijers

Opvallend is dat zeker. Niet alleen omdat Meijers, momenteel trainer van tweededivisionist VVSB uit Noordwijkerhout, als clubicoon geldt bij Achilles vanwege de vele prijzen die hij er won. Ook omdat hij zijn beruchte uitspraak over de ‘kutkeeper’ op het complex van de Groesbeekse amateurvereniging deed.

Meijers wil alleen kwijt dat hij zich niet heeft bemoeid met de opnamelocatie. ,,De goede contacten van Beersenaar Paul van Schaijik met zanger Bennie Solo van De Sjonnies hebben ervoor gezorgd dat ze de clip op sportpark Calbroek hebben opgenomen”, legt een bestuurslid van HBV desgevraagd uit. ,,Paul fungeert in de video ook als de kutkeeper.”

Documentaire
In het carnavalsnummer verwijzen Meijers en De Sjonnies naar de documentaire Voetbal is Oorlog, waarbij Achilles een jaar lang gevolgd werd door een cameraploeg van regisseur Hans Heijnen. De coach groeide door de video uit tot een bekende Nederlander. Naast het veelvuldig gebruik van het woord ‘kutkeeper’ viel Meijers ook uit naar de aanwezige verslaggever van De Gelderlander met de term ‘kutkrant’.

Eric Meijers: ,,Ik zie dit carnavalslied als een geintje. Een ludieke afsluiter van een roerige periode, waarin mijn opmerking zijn eigen leven is gaan leiden. De ene keer ben je een kutkeeper, de andere keer een topkeeper. Zo gaat dat ook in dit lied. Voor mij is het puur het nummer en de clip, meer niet. Ik ga zelf echt niet optreden.”

Première
De officiële videoclip van het carnavalslied, waar de keeper uiteindelijk een topkeeper wordt, gaat op vrijdag 8 februari om 16.00 uur in première. Het nummer was vorige week al in een live-uitvoering te zien bij Omroep Gelderland.

Volledig scherm
Eric Meijers © Videostill/YouTube
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland