Volledig scherm
Ranja van 9 van de Regenboog hangt samen met Monique Bazuin een vogelhuisje op. De huisjes zijn door de kinderen zelf gemaakt. © Theo Peeters

Vogels komen de winter wel door in Cuijk

CUIJK - Vrijwilligers hebben gistermiddag in De Valuwe, in het bijzijn van kinderen uit de Cuijkse wijk, tien vogelhuisjes en elf voedermandjes opgehangen. 

Dat gebeurde in de wijk, onder meer bij de basisschool De Regenboog. ’t Startblok volgt nog. 

Zeventig kinderen uit De Valuwe hebben de vogelhuisjes en de mandjes twee weken geleden getimmerd en gevlochten van wilgentenen. Ook hebben ze toen zwerfkeien beschilderd. Behalve wijkbewoners hebben vrijwilligers  van IVN Cuijk en Boxmeer, Wereldtuin Verdeliet en asielzoekers de kinderen geholpen. 

Gezonde Buurten

Deze activiteit vond plaats voor het landelijke project Gezonde Buurten van onder meer Jantje Beton en IVN, waaraan de gemeente Cuijk meedoet. Cuijk heeft voor Gezonde Buurten 65.000 euro subsidie gekregen voor het organiseren van activiteiten, maar ook voor het herinrichten van de openbare ruimte. 

Wijkbewoners zullen de voedermandjes voor de vogels deze winter vullen met onder meer vetbollen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland