Volledig scherm
PREMIUM
© Ed van Alem

Vuurwerkshow Vierdaagse in Cuijk op de tocht door boze boer

CUIJK/ MIDDELAAR Er komt dit jaar mogelijk geen vuurwerkshow tijdens de Vierdaagsefeesten in Cuijk. Er is bezwaar aangetekend tegen de aanvraag van de vergunning.

Volledig scherm
Ingrid Kloosterman. © Herman Wissink

Een boer die een weiland heeft dat grenst aan het perceel waar het vuurwerk wordt afgestoken, aan de Limburgse zijde van de Maas, zegt in het bezwaar dat hij heeft ingediend dat in het betreffende weiland jong vee loopt en dat daardoor afsteken van vuurwerk niet mag.

Volgens Ingrid Kloosterman, voorzitter van het Comité VierdaagseFeest in Cuijk, wordt de betreffende boer al jaren met een bedrag van 700 euro afgekocht om zijn vee te verplaatsen. ,,Veel geld, maar daar was de kous me af en kon de vuurwerkshow doorgaan. Nu heeft hij bij de provincie een bezwaar ingediend en kan de show waar toch ieder jaar zo’n 20.000 mensen op afkomen misschien niet doorgaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland