Zeilboten op de Kraaijenbergse Plassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeilboten op de Kraaijenbergse Plassen. © Ed van Alem

Waarom de Vrienden van de Groene Kraaij tegen ‘Dubai aan de Maas’ zijn: ‘Het is wachten op grote ongelukken’

CUIJK - Een nieuw vakantiepark tussen Beers en Linden met 700 recreatiewoningen is veel te groot voor de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk. Dat gaat ten koste van rust, ruimte en natuur, voor onder anderen watersportliefhebbers uit de regio en omwonenden.  

6 reacties

 • Maikel

  2 jaar geleden
  Ach..die eu-arbeiders moeten steaks toch ergens slapen als ze hier overal werken op die gigantische industrie terreinen in de buurt ....
 • Loet

  2 jaar geleden
  Het wordt een mooi park waarvan veel mensen gaan genieten. Je kan natuurlijk de natuur niet voor jezelf opeisen. De gemeente is ooit met zandgravingen begonnen met een idee. Er is veel in geïnvesteerd in die plassen en je raad het al. Nu moet het geld opleveren.
 • Bullie

  2 jaar geleden
  Helemaal gelijk, staat ook nog eens buiten kijf dat de vele huurders van de boten uit de omgeving niet eens kunnen varen, wat nu al ergernissen en gevaren oplevert. Te hard en te dicht langs de kanten/steigers bij de wooneilanden. Laat staan dat er nog meer verhuurboten bij komen. Dan daarbij is het toch geen plan om trots op te kunnen zijn? 
 • van der Monde

  2 jaar geleden
  “Iedereen” tevreden? Nee, alleen de gemeente omdat zij bang waren om 6 miljoen mis te lopen. Daarbij; in de oorspronkelijke plannen van van Boekel werd er gesproken van bijna de helft aan recreatie woningen dan waar men nu over praat en verder zijn de onderzoeken die gedaan zijn deels gebaseerd op deze lagere aantallen. Ga ajb geen dingen schrijven zonder je in te lezen. En dan die neerbuigende “dit soort clubjes”. Kom met steekhoudende argumenten ipv dat geroeptoeter
 • Loet

  2 jaar geleden
  Precies, eerst is er een rechtszaak begonnen omdat de bouw te lang op zich liet wachten. Nu is iedereen tevreden dat er geïnvesteerd gaat worden en dan zijn er nog dit soort clubjes die de boel nog eens denken te kunnen frustreren. Jammer hoor maar te laat.