Volledig scherm
Foto van de watersnood die Cuijk en omgeving trof in 1920. © Brabants Historisch Informatie Centrum watersnood

Wat weet u van de Cuijkse watersnood in 1920?

CUIJK - Honderd jaar geleden werd Cuijk en omgeving getroffen door een watersnoodramp. In de nacht van 16 op 17 januari 1920 begaf de Valuwsche Dijk bij Cuijk het. Het wassende water vernielde de spoordijk bij Katwijk en nam onder andere bezit van Cuijk, de Kuukse Hei (Vianen), Sint Agatha en Beers. 

Volledig scherm
Deze gedenksteen aan een huis aan de Maasstraat in Cuijk herinnert aan de watersnoodramp van 1920. © DG

De watersnood was voor koningin Wilhelmina reden om op 19 januari 1920 per roeiboot een bezoek te brengen aan het getroffen dorp.

Een gedenksteen in de gevel van een huis aan de Maasstraat herinnert ook vandaag nog aan de ramp die in de nacht van 16 op 17 januari 1920 heel Cuijk en omgeving overspoelde.

De Gelderlander komt graag in contact met mensen die kunnen vertellen over de ramp die zich honderd jaar geleden voltrok. Heeft u fotomateriaal of dagboekfragmenten uit die tijd? Laat het ons weten via redactie.maasland@gelderlander.nl of via telefoonnummer 00801-32301.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland