Volledig scherm
Het Nederlands Forensisch Instituut aan het werk in Cuijk. © DG

Witte tent bij kapsalon Cuijk in onderzoek 27 jaar oude vermissingszaak

CUIJK - Bij de kapsalon aan de Haagsestraat in Cuijk is donderdagmorgen een grote witte tent geplaatst door de politie. Daarnaast zijn onderzoekers van het Nederland Forensisch Instituut bij de woning aan het werk. Of dit betekent dat de stoffelijke overschotten van de vermiste Jan en Riet Kelders zijn gevonden, is nog niet bekend.

„Dit is een gebruikelijk onderdeel van het onderzoek”, zegt een politiewoordvoerder daarover. „Het zegt niet dat we iets hebben gevonden.”

Cold case-team
Sinds 22 september 1989 is het echtpaar niet meer gezien. Het cold case-team van de politie in Brabant vond in het dossier van destijds aanwijzingen dat de twee door een misdrijf zijn omgekomen. Mogelijk liggen Jan en Riet begraven onder de betonvloer van de garage.

Graven
Sinds maandag is de politie daar bezig met onderzoek. De garagevloer is opengebroken en de grond eronder wordt afgegraven. De werkzaamheden zijn de nieuwste ontwikkelingen in een zaak die al 27 jaar loopt.

De politie hoopt en verwacht dat de stoffelijke resten van echtpaar naar boven komen bij de graafwerkzaamheden.

Volledig scherm
Onderzoekers hebben een witte tent bij de kapsalon in Cuijk geplaatst. © DG
Volledig scherm
De politie heeft een witte tent geplaatst aan de Haagsestraat in het onderzoek naar de sinds 1989 vermiste Jan en Riet Kelders. © DG

Maasland