Volledig scherm
In Culemborg waren er dit jaar twaalf autobranden. © Roland Heitink

19-jarige verdachte autobranden Culemborg vrijgelaten

CULEMBORG - De 19-jarige verdachte die donderdagavond werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij 3 autobranden die avond, is op zaterdagavond weer vrijgelaten. Volgens de politie blijft hij verdachte in de zaak.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er opnieuw brand gesticht bij 2 auto's in de gemeente Culemborg. De politie heeft de 19-jarige daarna niet opnieuw aangehouden. "We hebben geen aanwijzingen dat de verdachte iets met de nieuwe branden te maken heeft.", aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de woordvoerder kan er ook niet worden uitgesloten dat de 19-jarige iets met de nieuwe branden te maken heeft. "Maar we sluiten ook niet uit dat er meerdere daders zijn."

Eerdere branden
Donderdag werd rond 22.30 uur melding gedaan van een autobrand. Op de Prijssehof stond 1 van de auto's in brand; even later bleek op de Troelstrastraat ook een poging gedaan een auto in brand te steken. Een uur later, rond 23.30 uur, kwam er opnieuw een melding binnen van een autobrand, op de Parklaan. Diezelfde avond werd de 19-jarige gearresteerd.

Brand weekend
De politie doet buurtonderzoek naar de 2 autobranden in de nacht van zaterdag op zondag aan de Rozenstraat en de Van Duijn van Maasdamstraat. Ook is er technisch onderzoek gedaan. Dit onderzoek is belangrijk om sporen vast te leggen die mogelijk naar de daders leiden.

Rivierenland