4.500 handtekeningen tegen uitzetting Maksim (14) uit Culemborg naar Oekraïne

CULEMBORG - Bijna 4.500 mensen hebben binnen 24 uur tijd hun steun betuigd aan de actie om Maksim Andropov en zijn familie in Nederland te laten blijven. Dat blijkt op de site van zijn school, O.R.S. Lek en Linge in Culemborg.

Andropov werd vorige week donderdag met zijn broertje, zusje en beide ouders  in alle vroegte van zijn bed gelicht, ter voorbereiding op hun uitzetting naar Oekraïne. De school is verontwaardigd over het abrupte afscheid van Maksim en maakt zich zorgen over zijn toekomst in Oekraïne. De kinderen zijn geboren en getogen in de Lekstad.

Burgemeester Gerdo van Grootheest schreef gisteren staatssecretaris Mark Harbers van asielzaken een brief met het verzoek gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid en het gezin in Culemborg te laten. 

Volledig scherm
Maksim. © Privéfoto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland