Vanaf station Tiel op weg naar het grote carnavalsfeest in Oeteldonk.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf station Tiel op weg naar het grote carnavalsfeest in Oeteldonk. © Foto Raphael Drent

Alaaf in de zalen: wind blokkeert voorlopig (?) stoet Papklokkendam

CULEMBORG/ TIEL/ VARIK - De teleurstelling was even groot toen de traditionele carnavalsoptocht in Papklokkendam (Culemborg) zaterdag vanwege de hevige wind om veiligheidsredenen moest worden afgeblazen. Maar die deceptie werd dezelfde dag nog feestelijk weg gedronken in zaal de Lantaarn.

Carnaval boven de Waal is natuurlijk onvergelijkbaar met hetzelfde feest onder de Maas. Vooral in Tiel werd het vroeger, ook op straat op het Kalverbos bijvoorbeeld, groter gevierd dan nu. En dus togen er afgelopen weekeinde weer vele carnavalsgasten, onder wie veel jongeren, verkleed in carnavalsoutfit vanaf de stations in Tiel en Geldermalsen naar Den Bosch, oftewel Oetdeldonk. Carnavalsvierders die de Waal niet overstaken konden afgelopen weekeinde vooral terecht in Culemborg (Papklokkendam), Tiel (Hotsjekkerstad) en Varik (Varkens- en Kraaienland). In Erichem (Errekom) was het feest vorig weekeinde al gevierd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland