Volledig scherm
Winkelwagens Albert Heijn. © Bertjan Kers/BD

Albert Heijn in spoorzone later open dan gepland

De nieuwe Albert Heijn in de zogeheten spoorzone van Culemborg gaat niet open voor kerst 2020. Eerder deze zomer was dat nog wel zo uitgesproken door de bouwer.

Sinds mei is op het gebied ten westen van station Culemborg geen noemenswaardige activiteit geweest. Harold van Rooijen van ontwikkelaar KlokGroep uit Nijmegen wijt dat vooral aan getreuzel bij de gemeente Culemborg bij het goedkeuring geven aan het bouwplan. Dat bouwplan moet getoetst worden aan een zogeheten beeldkwaliteitsplan, dat op zijn beurt gebaseerd is op het bestemmingsplan.

Afgekeurd bestemmingsplan

Het beeldkwaliteitsplan is echter niet gebaseerd op het nieuwste, maar op een ouder, door de Raad van State afgekeurd bestemmingsplan, met een groter bouwvolume. Van Rooijen kijkt ervan op dat Culemborg geen goedkeuring geeft aan een plan dat 'minder megalomaan is dan het vorige'.

Acht jaar geleden ondertekenden de gemeente, NS en de Culemborgse ontwikkelaar In den Engh een intentieovereenkomst om de vervallen spoorzone weer tot leven te wekken. Procedures bij de Raad van State leidden tot vertraging, maar de goedkeuring van het hoogste rechtsorgaan dateert inmiddels ook al weer van twee jaar geleden.

Winkels en kiosken

De bedoeling is dat allereerst de Albert Heijn naar het complex verhuist. Nu is die nog in het centrum van de stad gevestigd. Rondom de supermarkt zijn kleinere winkels en kiosken voorzien, net als kantoren en ruimte voor ontspanning.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland