Volledig scherm
PREMIUM
Samen werken in groen energie Jan (wiite broek) en Andries. © William Hoogteyling

Andries en Jan: Duurzaam en doordacht samenwerken en bijleren door een nieuwe kans

CULEMBORG - Jan Theunissen uit Culemborg en Andries IJkelenstam uit Zoelen deden een opleiding voor duurzame energie. Dankzij subsidie van de provincie Gelderland. De een heeft er een baan aan overgehouden én zijn huis duurzaam verbouwd, de ander heeft zich verder gespecialiseerd als zzp’er.

De arbeidsmarkt trekt aan en laat vooral op het techniekfront tekorten zien. Gelderland wil dat aanpakken met het actieplan ‘Leve(n) lang Gelders Vakmanschap’. Daarmee ontwikkelt de provincie om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt beter te laten functioneren. Werkzoekenden, werkenden én zzp’ers mogen hier een beroep op doen. De opleidingsvergoedingen variëren van 1.000 euro tot 3.000 euro. Naast de 850 opleidingsvouchers is er ondersteuning door arbeidsmarktcoaches beschikbaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland