De Markt in Culemborg in 1958 met links de ‘vierkante’ Grote of Barbarakerk met de papklok en rechtsvoor de Binnenpoort.
Volledig scherm
De Markt in Culemborg in 1958 met links de ‘vierkante’ Grote of Barbarakerk met de papklok en rechtsvoor de Binnenpoort. © ansicht

Avondklok? In Culemborg luidt de klok al eeuwenlang elke avond

Een avondklok lastig te handhaven? Niet in Culemborg, waar de inwoners al sinds mensenheugenis dagelijks op een vast tijdstip door de papklok eraan worden herinnerd dat het tijd is om naar huis te gaan. Maar aanpassen aan een nationale avondklok gaat burgemeester Gerdo van Grootheest te ver.

 1. Trump tweette veel, maar Jerry tweette terug: ‘Ik vrees voor serieuze afkickverschijnselen’
  PREMIUM
  column

  Trump tweette veel, maar Jerry tweette terug: ‘Ik vrees voor serieuze afkickver­schijn­se­len’

  Van de ruim 88 miljoen volgers die de Amerikaanse (ex!-)president op Twitter had, was ik er tot voor kort een. Niet alleen omdat ik in real time getuige wilde zijn van de onttakeling van de Verenigde Staten. Maar ook omdat het medium de illusie gaf dat ik iets terug kon zeggen. Ik had natuurlijk wel een vermoeden dat de machtigste man ter wereld niet de hele dag op zijn telefoon zat om te kijken wat zijn 88-miljoenste volger, nota bene uit het verwaarloosbare Holland, over hem te melden had.
 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Rivierenland