Volledig scherm
Cadeautje voor de hardrijders: op de N320 bij Culemborg werd vanmorgen niet geflitst. © Ricardo Smit

Cadeautje voor pakjesochtend: flitspalen werken niet door ingepakte camera's

updateOp de provinciale N320 in Culemborg waren de flitspalen vanmorgen ingepakt. De cadeautjes voor de hardrijders waren toepasselijk verpakt met sinterklaaspapier.

Of automobilisten er veel profijt van hebben gehad in de spits, valt te betwijfelen. Op de N320 was het druk en daardoor was doorrijden niet goed mogelijk.

Het is niet bekend wie de flitspalen heeft ingepakt en daarmee heeft gezorgd dat hardrijders niet op de bon zouden worden geslingerd. Culemborg ZO, een lokale website, meldde het nieuws als eerste en legt een link naar de Culemborgse tak van de Gele Hesjes. 

De ‘gele hesjes’ is een burgerbeweging die geen specifieke politieke kleur kiest. De beweging is ontevreden over de overheid, vindt dat alles te duur wordt en is het niet eens met het migratiebeleid. 

‘Goed voor flinke boete’

De Gele Hesjes Culemborg kondigde eerder ludieke acties aan tegen zaken die burgers veel geld kosten. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het verpakkingsmateriaal vanochtend is verwijderd door Rijkswaterstaat. Het inpakken van flitspalen wordt gezien als baldadigheid en verstoring van de openbare orde, goed voor een boete van 230 euro. De politie ziet de zaak als ‘een ludieke vijf decemberactie’ en spoort de dader(s) niet actief op, tenzij tipgevers met concrete aanwijzingen komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland