Camera die voetgangersgebied centrum controleert doet intrede in Culemborg

CULEMBORG - Het is minder storingsgevoelig, de hulpdiensten kunnen altijd doorrijden én de gemeente is minder geld kwijt aan onderhoud. Drie belangrijke redenen voor het gemeentebestuur van Culemborg om de paaltjes die het voetgangersgebied in de binnenstad markeren, de komende maanden te vervangen door camera’s. 

Volledig scherm
De verzinkbare paaltjes in de binnenstad van Culemborg. © Google Streetview

Culemborg werkt al langer aan het project en de gemeente kondigde vrijdag op de eigen site aan dat de paaltjes komend half jaar uit de binnenstad verdwijnen.

Ze zijn volgens het bestuur aan het eind van hun levensduur. Na onderzoek is besloten om de paaltjes te vervangen door camera’s. Die gaan kentekens registreren en bepalen aan de hand daarvan of een voertuig de voetgangerszone in mag.

Is dat niet het geval en rijdt een bestuurder toch door, dan volgt een bekeuring. Volgens Culemborg werken onder meer Zeist en Amersfoort al met cameratoezicht in het voetgangersgebied. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland