Volledig scherm

Comité zet zich in voor multifunctionele bestemming De Meer

CULEMBORG - Een hamman en een sauna, jongerenactiviteiten en zaalruimte in 1. Als Comité Centrum De Meer zijn zin krijgt, worden dat kernactiviteiten in het oude zwembad De Meer in Culemborg.

Het comité ijvert om De Meer een multifunctionele bestemming te geven in plaats van het te verkopen aan de hoogstbiedende. "Die het dan waarschijnlijk plat gaat gooien," vermoedt Luba Tol-Gabrisková van het comité. "Het pand is van de gemeente, dus van ons inwoners. Wij denken dat we meerdere doelgroepen in de stad kunnen bereiken."

Activiteitenruimte
Zoals mensen die om uiteenlopende redenen baat hebben bij wellness. Oudere gebruikers die zijn meeverhuisd naar De Meer en die nu al klagen over de lage watertemperatuur, maar ook allochtone vrouwen én mannen voor wie speciale gescheiden zwemuren kunnen komen. Daarvoor moet het kleinste van de 2 baden worden benut. De bak van het grote bad kan volgens de initiatiefnemers geschikt worden gemaakt als activiteitenruimte voor jongeren vanaf 12 jaar.

Hoge extra kosten
De gemeente volgt de ontwikkelingen, maar niet meer dan dat. Woordvoerster Mireille Giesendorf: "We hebben in december de installaties verkocht. De koper is nu bezig die te ontmantelen. Het eventuele stopzetten van deze ontmanteling zou tegen hoge extra kosten zijn. Die opdracht gaat het college dan ook niet geven. Binnenkort bespreekt het college het verkoopplan, waarna het gebouw wordt verkocht. Uiteraard kunnen ook deze initiatiefnemers hiervoor een plan indienen."

Rivierenland