Grote drukte bij Culemborg Blues in 2019
Volledig scherm
Grote drukte bij Culemborg Blues in 2019 © DG/Eric Wijnacker

Culemborg Blues verkozen tot beste bluesfestival in Europa

CULEMBORG - Culemborg Blues is gisteren gekozen als beste Europese bluesfestival van 2019. ,,Een mooie spreekwoordelijke kers op de taart van 26 jaar enorm grote inzet om een mooi gratis bluesfestival neer te zetten, elk jaar weer.”

John van Empel, voorzitter en programmeur van Culemborg Blues, hoorde het ‘supergave nieuws’ maandagavond tijdens de live-radiouitzending van de 39e European Blues Awards. ,,De prijs geeft aan dat wij niet alleen in ons land, maar ook daarbuiten - een groot deel van Europa dus - gezien en gehoord worden en daarmee zetten we onze stad Culemborg ook erg mooi op de Europese blueskaart.”

Zeer vereerd

Het was  begin november toen de festivalorganisatie te horen kreeg dat Culemborg Blues was genomineerd voor de prestigieuze award. Van Empel liet toen al weten ‘zeer vereerd en verrast te zijn. ,,En nu zijn we dat helemaal. We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd (dat kon dat medio november) en deze prijs is uiteraard ook voor al onze vrijwilligers, partners, vrienden en sponsoren waarmee we elk jaar weer een mooi feest neerzetten.  En met deze titel zal onze 27e Culemborg Blues op 22 augustus 2020 een extra mooie editie worden.” De editie van dit jaar trok weer vele duizenden liefhebbers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland