Arno van der Linden in kilt.
Volledig scherm
PREMIUM
Arno van der Linden in kilt. © William Hoogteyling

Culemborg heeft een eigen kilt

CULEMBORG -Je eigen Schotse kilt, maar dan in Culemborgse kleuren. Dat is nu mogelijk, want in The Scottish Register of Tartans is dankzij Arno van der Linden onder nummer 12366 een officiële Kuilenburg/Culemborg tartan opgenomen. Culemborg is na Veere en Tilburg de derde plaats in Nederland met een eigen tartan.

Quote

900 euro lijkt heel wat, maar je hebt er je verdere leven plezier van

Arno van der Linden

Tartan is de geruite, wollen stof waarvan de Schotse kilt wordt gemaakt. Van der Linden ontwierp een patroon waarin flink wat lokale elementen samenkomen. Vandaag presenteert hij zijn tot kilt gemaakte creatie aan burgemeester Gerdo van Grootheest. Hij gaat in gala-uitmonstering, dus met alle ‘special effects’ aan zijn kleding, de mooie jas, speciale schoenen en de hoge kousen waardoor de fikse tattoos die zijn onderbenen sieren nu eens niet zichtbaar zijn. Van Grootheest heeft niet zonder reden de primeur, zegt de initiatiefnemer. ,,Als je een tartan die aan een stad is gekoppeld wilt registreren, moet je een officieel door de burgemeester ondertekend document overleggen waarin hij zijn toestemming geeft. En dat heeft hij met overtuiging gedaan.’' Deze Kuilenburg/Culemborg tartan valt in de categorie ‘district’, voor plaatsen of regio’s. Andere categorieën zijn clan/family (alleen Schots), name (voor een persoon of familie), corporate (bedrijf), militairy (legeronderdeel) of royal (ook Prins Charles is in kilt gespot). Van Grootheest toont zich oprecht verheugd. ,,Ik ben trots op zo’n initiatief vanuit de stad en bovendien ziet het ontwerp er ook nog eens prachtig uit. Een mooie promotie van de stad.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland