Volledig scherm
De gemeente sloopt de sportaccomcodatie van FairPlay wat vroeger Fortitudo was Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

'Culemborg liet Fair Play mogelijk met opzet verdwijnen'

CULEMBORG - De gemeente Culemborg heeft mogelijk een actieve rol gespeeld bij het verdwijnen van voetbalclub Fairplay in Culemborg in seizoen 2012/2013. Dat stelt het radioprogramma Argos vandaag op NPO radio 1. 

Toenmalig CDA-wethouder Geertzen zegt in de uitzending dat hij de club beschouwde als een 'dekmantel' voor criminele activiteiten. De club was voor hem een hoofdpijndossier, ook omdat er volgens hem teveel ‘raddraaiers’ bij Fairplay lid waren.  

Fairplay hield op te bestaan toen ze moesten verhuizen en de club alleen terecht kon op drie verschillende locaties. Twee voetbalvelden op andere sportparken en de kantine weer ergens anders. Een ,,onmogelijk voorstel” volgens toenmalig voorzitter Machid el Boustati. Uit de reconstructie die Argos zaterdagmiddag uitzendt, blijkt dat wethouder Geertzen van Sport het geen probleem vond dat de club zou verdwijnen. Integendeel.

LEES OOK: Fair Play eist geld van gemeente Culemborg

SMVC Fairplay werd in 1998 opgericht als Sportclub Multicultureel Voetbal Culemborg met vooral leden van Marokkaanse afkomst. Veel ex- Fairplayers beweren nu tegenover Argos:  ,,De gemeente Culemborg wilde geen Marokkaanse club, de club moest hoe dan ook verdwijnen.'' 

De uitzending van Argos is zaterdag vanaf 14.00 te beluisteren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland