Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Culemborg onderzoekt wie in leegkomende Daltonschool wil gaan zitten

CULEMBORG - De gemeente Culemborg gaat onderzoeken wie er - al dan niet tijdelijk - gebruik wil maken van het gebouw van de Daltonschool. Dat gebouw komt binnenkort leeg te staan.

De school is al jaren te klein. Er zitten 71 leerlingen op de Daltonschool. Aan het einde van dit schooljaar gaan er 10 naar het voorgezet onderwijs. Voor de andere kinderen wordt een andere school gezocht.

Sinds bekend is dat de Daltonschool vrij komt, hebben ontwikkelaars, organisaties op het gebied van welzijn en andere belangstellenden contact gezocht met de gemeente. Hun vraag is of zij de school (tijdelijk) kunnen huren of kopen. De komende periode onderzoekt de gemeente of een andere onderwijsinstelling het schoolgebouw wil huren dan wel exploiteren. Als het niet mogelijk is de onderwijsfunctie van het gebouw voort te zetten, dan volgt een vervolgonderzoek naar een nieuwe, in de wijk passende functie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland