Volledig scherm
Vergadercentrum Vrij in Culemborg vormt het decor van de serie. © Vrij in Culemborg

Culemborg opnieuw op tv met serie over kwaaltjes

CULEMBORG - Opnieuw is Culemborg het decor voor een tv-serie. Dit keer geen fictie zoals de vorig jaar uitgezonden dramareeks La Famiglia , maar het informatieve programma Gezond verstand. Dit gaat over huis-, tuin- en keukenoplossingen tegen kwaaltjes en aandoeningen. Dinsdag is de eerste aflevering, te zien bij Omroep Max.

De opnames voor deze wekelijkse reeks zijn gemaakt bij Vrij in Culemborg, een vergader- en trainingscentrum op het monumentale 18de-eeuwse landgoed Anckerwaerdt aan de Beusichemsedijk. 

'Superluek'

,,Superleuk dat MAX ons heeft uitgekozen’’, reageer Moniek Spruit, die het complex exploiteert samen met partner Stefan Kroezen. ,,Ik denk dat ze gevallen zijn voor de landelijke ligging en het feit dat er ook een moestuin aanwezig is.’’ 

Gezond verstand wordt gepresenteerd door Martine van Os. In elke aflevering komen kandidaten langs om hun originele oplossingen te presenteren aan een panel van drie huisartsen. Komende dinsdag is dat de 24-jarige studente Renée met haar 'perfecte remedie' tegen migraine: verse gemberthee. Meneer Spuij drinkt paardenmelk om van zijn psoriasis af te komen. En Iris vertelt over haar zelf geproduceerde wietolie die ze gebruikte om te kunnen slapen. Zo verdoofde ze haar 'frozen shoulder'. Elke dinsdag vanaf 21.25 uur op NPO1.

Rivierenland