Fouad Sidali: ,,De nieuwe wethouder moet de taal spreken van de zorg."
Volledig scherm
Fouad Sidali: ,,De nieuwe wethouder moet de taal spreken van de zorg." © PvdA Culemborg

Culemborg zoekt veranderaar als wethouder voor jeugdzorg en WMO

Culemborg is op zoek naar een veranderaar als wethouder voor jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. De stad komt op sociale zaken veel geld te kort en de tijd van gewoon bezuinigen is gepasseerd, zo valt te lezen in omschrijving van de vacature die de gemeenteraad heeft opgesteld.

Drie weken geleden stapte Simon Buwalda (CDA) op nadat bekend werd dat op sociale zaken naast het eerder verwachte tekort  niet drie, maar acht ton beloopt. Het is één van belangrijkste motieven voor de bezuinigingsoperatie die vorige week van start ging en waarmee Culemborg drie miljoen euro hoopt te vinden.

De opvolger van Buwalda hoeft niet opnieuw een christen-democraat te zijn, wel iemand die out of the box kan denken en goed kan communiceren met inwoners en andere betrokkenen in de stad. We staan aan de vooravond van een herschikking van rollen, taken en verantwoordelijkheden', aldus de vacature.

Volgens woordvoerder Fouad Sidali van de gezamenlijk Culemborgse fracties moet de nieuwe wethouder vooral goed thuis zijn op het terrein van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en jeugdzorg ,,Hij moet de taal spreken van de zorg. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat hij goed thuis in financiën, maar dat geldt voor elke bestuurder.”

Kandidaten hebben tot 22 februari de tijd om te reageren. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad de nieuwe wethouder op 26 maart installeert.

Rivierenland