Volledig scherm
© ANP

Culemborger op handbike beroofd van geld door tweetal met bivakmutsen

CULEMBORG - Twee mannen met een bivakmuts op hebben zaterdag een 30-jarige Culemborger, die op een handbike zat, beroofd van zijn geld. De diefstal vond rond 13.45 uur plaats op de Molenwal in Culemborg.

De twee, die uit een witte bestelbus stapten, spraken de man op de handbike aan en eisten zijn geld. Omdat de Culemborger zich erg geïntimideerd voelde, gaf hij het duo zijn zin. Eén van de twee mannen had een mes in zijn handen, verklaarde het slachtoffer.

Samen met één van de berovers ging hij later nog naar een pinautomaat van ING in de omgeving om geld op te nemen. Nadat dat was gebeurd, gingen de twee mannen er weer vandoor in hun witte bestelbus.

De politie zoekt nog naar getuigen van de 'brutale' beroving. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844. Een anonieme melding doen, kan door te bellen naar 0800-7000.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland