Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © DG

Culemborgse militair (28) verdacht van aanranding collega op marinebasis

ARNHEM - Een drietal militairen onder wie een Culemborger van 28 jaar, wordt vervolgd voor de gezamenlijke aanranding van een collega in Den Helder. Dat bleek dinsdag voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.

De drie pakten in mei 2018 volgens de aanklacht de collega vast aan armen en benen en drukten hem tegen een tafel en daarna tegen de grond. Vervolgens moest het slachtoffer over zijn kant laten gaan dat hij met een penis tegen zijn heup werd getikt, dat er ‘neukbewegingen’ tegen hem aan werden gemaakt, en dat hij door toedoen van de drie een anus en testikels vlak voor zijn gezicht kreeg, aldus de beschuldiging.

Verder luidt de aanklacht tegen de oudste verdachte uit Brielle (34) dat hij de jongste verdachte uit Dordrecht (27) opdracht gaf zijn penis te ontbloten bij het slachtoffer. De Dordrechter wordt vervolgd voor het ontbloten van zijn penis.

Ook probeerde oudste, die de meerdere was van het stel, het slachtoffer over te halen om een hamer of de penis van een van zijn collega’s in zijn mond te nemen. De Culemborger zou het slachtoffer in bedwang gehouden hebben.

Alles zou gebeurd zijn in een portacabin op de rijkswerf van de basis van de Koninklijke Marine.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem moest de zaak uitstellen omdat de advocaat van hoofdverdachte uit Brielle ziek was. De zaak wordt vervolgd.

Rivierenland