Volledig scherm
Demonstranten in Lille. © AFP

Culemborgse school blaast trip naar Lille af om Gele Hesjes

CULEMBORG - Scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg ziet af van een reis naar de Franse stad Lille. Vanwege alle protesten met de Gele Hesjes ter plaatse vindt de school het niet veilig er met leerlingen heen te gaan.

De bedoeling was dat zaterdagochtend twee volle bussen zouden afreizen naar Frankrijk voor een eendaagse excursie. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is echter aangescherpt. Er wordt gewaarschuwd voor demonstraties en wegblokkades, waarbij ook geweld aan de orde kan zijn. 

Voorjaar

Begeleiders en management van de school vinden het daarom verstandiger de reis uit te stellen. De leerlingen gaan komend voorjaar naar de Franse stad, is nu de bedoeling. Wie op die datum niet kan, krijgt zijn geld terug. 

Eerder blies de scholengemeenschap de jaarlijkse reis van een groep leerlingen naar Nicaragua af vanwege de gevaarlijke situatie daar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland