Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Daltonschool Culemborg gaat dicht: ‘onvermijdelijk’

CULEMBORG - De Daltonschool in Culemborg gaat dicht. Na dit schooljaar is het afgelopen. Onvermijdelijk, stelt schoolbestuur OPO-R. De school is al jaren te klein.

Ouders van leerlingen zijn donderdagavond ingelicht over de sluiting van de Daltonschool. Officieel gaat de school per 1 augustus dicht. 

Er zitten 71 leerlingen op de Daltonschool. Aan het einde van dit schooljaar gaan er 10 naar het voorgezet onderwijs. Voor de andere kinderen gaat OPO-R op zoek naar een andere school. ,,We kijken waar op onze andere vier scholen in Culemborg plek is, maar overleggen ook met de andere schoolbesturen’’, zegt algemeen directeur Danny Bonn van OPO-R. 

Vriendjes en vriendinnetjes

Dat overleg gebeurt de komende drie weken, zegt Bonn. Daarna volgt overleg met de ouders. ,,Uiteindelijk hebben zij een bepalende stem. Het kan zijn dat er op een bepaalde school geen plek is, in dat geval is die school geen optie.’’

Broertjes en zusjes komen waarschijnlijk gewoon op dezelfde school terecht, zegt Bonn. ,,Dat is het streven. Het gezin zeker. Maar ook bij vriendjes en vriendinnetjes houden we rekening met de wensen, dat staat voorop.’’

Te klein

Dat de Daltonschool sluit, heeft met geld te maken. Onderwijsstichtingen krijgen geld van het ministerie, het bedrag wordt bepaald op basis van leerlingaantallen. De Daltonschool is simpelweg te klein geworden, bevestigt Bonn. 

Omdat de school in de wijk Achter de Poort te klein is, werd die enkele jaren geleden formeel een nevenvestiging van basisschool De Kaardebol. Maar dat heeft niet geholpen. Volgens OPO-R ziet het er niet naar uit dat de school nog gaat groeien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland