Volledig scherm
Daltonschool Culemborg © Google Streetview

Daltonschool dicht én weer open

CULEMBORG - De Daltonschool in Culemborg blijft in ieder geval de komende twee jaar een school. Na dit schooljaar sluit de school om in het komende seizoen onder een andere onderwijskoepel verder te gaan. 

Dat maakt de gemeente Culemborg bekend. De openbare onderwijsstichting OPO-R liet in maart weten dat de school zijn laatste jaar is ingegaan: met 71 leerlingen, waarvan er 10 in september naar de middelbare school gaan, is hij te klein geworden. 

Doorgaan zou te kostbaar worden. De leerlingen kunnen naar een van de andere vier scholen die OPO-R in Culemborg heeft.

Peuteropvang blijft ook

Het gebouw echter krijgt een nieuwe onderwijsbestemming: na de zomer gaat de protestants-christelijke onderwijsorganisatie CPOB hem gebruiken. Het pand aan de Schoolhof West wordt een nevenvestiging van de Koningin Julianaschool. 

Daarnaast vestigt de Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg er buitenschoolse opvang. De peuteropvang die er op dit moment al is, blijft. 

Veel gegadigden voor het pand

Overigens was de CPOB niet de enige gegadigde: de gemeente heeft ‘veel voorstellen voor de toekomst van dit gebouw ontvangen’, zegt Culemborg. De Julianaschool heeft gebrek aan ruimte. Het gebruik geldt in ieder geval voor de komende twee jaar. Wat daarna gebeurt met het gebouw, is nog niet bekend. 

De Julianaschool biedt naast speciaal basisonderwijs sinds 2016 ook een taalklas.  Kinderen gaan hier ’s ochtends heen, ’s middags gaan ze naar hun eigen klas, bij de Julianaschool of een van de andere basisscholen in Culemborg.   Met dit project haalde de school de tweede plaats bij de Gelderse Onderwijsprijs. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland