Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Damcoach uit Culemborg wordt ook verdacht van filmen minderjarig talent uit Suriname

CULEMBORG/ ZUTPHEN - De Culemborgse damcoach Henk S. (63) wordt er óók van verdacht vorig jaar strafbaar beeld te hebben gemaakt van een dammer uit Suriname die toen 15 jaar oud was. Eerder bleek al dat de mentor een meerderjarige dammer uit Wit-Rusland in zijn badkamer zou hebben vastgelegd met een verstopte camera.

Quote

Ik steun het jeugddam­men wereldwijd al tientallen jaren

Verdachte Henk S.

De zaak over de damcoach dient maandag in de rechtbank van Zutphen. Alles bij elkaar wordt hij verdacht van het bezitten en vervaardigen van kinderporno én het filmen met een verborgen camera. Het apparaat werd in november 2018 ontdekt door de Wit-Russische dammer, die bij S. over de vloer kwam.

Naar aanleiding van die vondst begonnen de politie en het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek.

De Culemborger zou daarvoor ook al een 15-jarige dammer uit Suriname op beeld hebben vastgelegd. Dat bevestigen bronnen rond de zaak nu aan De Gelderlander. Zijn advocaat wil nog niet inhoudelijk reageren op de verdenking, maar laat wel weten maandag te pleiten voor vrijspraak. ,,Daar heb ik een serieus en goed verhaal bij.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland