Een bonusoma of kleinkind? Kinderburgemeester Santiago (11) brengt jong en oud samen in Culemborg

CULEMBORG - Op zoek naar een ‘bonusoma’ of -opa? Of juist een kleinkind? Kinderburgermeester Santiago Saija van Culemborg wil iets doen aan eenzaamheid onder zowel senioren als kinderen en houdt 15 februari een speeddatemiddag. 

kinderburgemeester Santiao Daija van Culemborg met zijn overgrootmoeder Mia.
Volledig scherm
kinderburgemeester Santiao Daija van Culemborg met zijn overgrootmoeder Mia. © eigen foto

Daarin kunnen jong en oud elkaar ontmoeten en ontdekken of er een match ontstaat.

Zelf heeft de jonge Culemborger nog één opa en twee oma’s. Maar dankzij zijn Molukse vader en diens grote familie heeft hij er door de vele ooms en tantes ongevraagd flink wat bonusopa’s en -oma’s bij, een goed gebruik in die gemeenschap. 

Echter, niet iedereen — zowel oud als jong — heeft dat familiegeluk. Dat beseft Santiago terdege. ,,Daarom wil hij iets doen aan de eenzaamheid van anderen’’, zegt moeder Petra Saija-de Heus.

Ze staat haar zoon bij met zijn speeddate-initiatief. ,,Dit past helemaal bij hem. Santiago wil namelijk niet dat mensen verdrietig zijn.’’

Quote

Santiago wil namelijk niet dat mensen verdrietig zijn.

Petra Saija-de Heus, Moeder van Santiago
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland