Volledig scherm
De anjer, de favoriete bloem van Prins Bernhard, wordt nu gebruikt als eerbetoon aan veteranen. © dG

Eerste Veteranendag in Culemborg

CULEMBORG -  Veteranen uit Culemborg krijgen een eigen Veteranendag bij Caatje aan de Lek op de militaire locatie Fort Werk aan het Spoel. Op 15 september wordt deze dag voor het eerst georganiseerd.

Culemborg 700 en de gemeente Culemborg organiseren de veteranendag als blijk van waardering .

Alle veteranen zijn welkom, of deze nou gevochten hebben in de Tweede Wereldoorlog, bij het KNIL, of in Joegoslavië, Irak of Afghanistan hebben gediend. De bijeenkomst begint om 10.00 uur. Toegang is gratis.

Speciaal voor deze aangelegenheid zal er een Anjerconcert plaatsvinden in het amfitheater aldaar door het militaire Fanfare Korps Nationale Reserve. Ook is burgemeester Gerdo van Grootheest aanwezig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jesse leeft in reservetijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen
    PREMIUM

    Jesse leeft in reserve­tijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen

    Vijf kinderen, van wie drie met het Syndroom van Leigh, een ongeneeslijke progressieve spierziekte. Eén van de drie is inmiddels overleden. Het leven van Thea Olivier uit Beesd bestaat volledig uit de zorg voor haar twee andere zieke kinderen van wie ze onvermijdelijk te vroeg afscheid moet nemen. Zoon Jesse vertrekt in elk geval niet zonder één ding van zijn bucketlist te hebben gestreept: hij ging trouwen.

Rivierenland