Eerste zaterdagmarkt Culemborg valt in de smaak

CULEMBORG - De eerste Boerenstreekmarkt in Culemborg is zaterdag enthousiast ontvangen. ,,Er is goed verkocht, ondernemers waren blij en de winkeliers tevreden”, vat initiatiefnemer Jesek van Sante samen. 

Een klein probleem was het onverwachte personeelstekort bij de acht kramen die de Betuwse afdeling van Local tot Local had gehuurd. ,,Verschillende boeren uit onze omgeving zijn daarbij aangesloten. Ze betalen voor de kraam en het personeel. Dat bleek in de loop van de dag niet voldoende, dus ik heb zelf bijgedraaid. Ik heb geen voeten meer over. Het probleem is opgelost, maar op dit punt moeten we iets verbeteren.”

Volledig scherm
Markt in Culemborg. © Rinke Den Os

Van Sante wil ondanks het succes niet dat de markt veel groter wordt dan hij zaterdag was. Het moet 'klein en knus' blijven. ,,Zo past het goed op de Varkensmarkt. We willen de winkeliers daar niet in de weg staan. We zetten geen kraam recht voor hun zaak op. De markt is bedoeld om wat extra publiek te trekken en dat lukt in deze vorm prima.”

Toch zijn een paar extra ondernemers welkom: ,,Sommige kraamhouders hebben een flexibel contract, daardoor hebben we voor de komende drie maanden hier en daar nog plek beschikbaar. Na het eerste kwartaal kijken we of en hoe de markt wordt voortgezet.’’

Rivierenland