Volledig scherm
Expositie Maandag wasdag in Museum Elisabeth Weeshuis. © William Hoogteyling

Elisabeth Weeshuis te Culemborg in de race voor Gelderse Pauwenveer

CULEMBORG - Het Museum Elisabeth Weeshuis in Culemborg is genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer 2018. Het heeft concurrentie van het Nationaal Onderduikmuseum te Aalten, en Museum Elburg.

De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk ontworpen door Niels van Bunningen.

De overige genomineerden ontvangen een bedrag van 5.000 euro. De commissaris van de Koning Clemens Cornielje, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland, reikt de prijzen op 9 november in Kasteel Staverden.

De Gelderse Pauwenveer

De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan een klein museum dat op een voorbeeld stellende manier kansen en bedreigingen aangaat, met de tijd mee verandert, aandacht heeft voor publieksbegeleiding, activiteiten ontplooit die aansluiten bij de actualiteit en eigenzinnigheid toont. De prijs is in 2005 ingesteld op initiatief van Cornielje, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

De jury van de Gelderse Pauwenveer 2018 bestaat uit Liesbeth Tonkens van Erfgoed Gelderland, historicus Jan Vedder, de bestuursleden Leo Adriaanse van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en Elsbeth Rozenboom van Cultuurmij Oost (voorzitter), en ambtelijk secretaris Wendelien Kuit.

Weeshuis

Het Museum Elisabeth Weeshuis te Culemborg is hét weeshuismuseum van Nederland, een museum voor alle leeftijden, waar bezoekers op prikkelende wijze kennismaken met het leven in het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland, dat van 1560 tot 1952 meer dan 700 (half)wezen opving. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland